Eurojackpot in Belgie

Eurojackpot kan het beste worden omschreven als een Europese loterijtrekking die het resultaat is van een samenwerking tussen verschillende loterijen. De eerste Eurojackpot-trekking vond plaats op 23 maart 2012. In totaal deden zes loterijen uit verschillende landen mee. De betrokken landen zijn Nederland, Duitsland, Denemarken, Finland, Estland en Slovenië. In de loop der jaren kwamen er steeds meer landen bij. België verkoopt op dit moment geen Eurojackpot tickets lokaal. Wel kun je vanuit België online Eurojackpot loten kopen via onderstaande button.

Waar koop ik online een lot voor de volgende trekking?

Wanneer zijn de trekkingen en uitslagen in 2023?

Eurojackpot-trekkingen worden wekelijks gehouden. Elke vrijdagavond om 19.00 uur in Helsinki. Dit is de hoofdstad van Finland. Kan niet persoonlijk deelnemen aan de prijsvraag. De trekking kan echter elke vrijdagavond worden bekeken op het YouTube-kanaal van Eurojackpot. Uitslagen worden vanaf 22.00 uur bekend gemaakt. Bij de trekking worden eerst de reguliere nummers getrokken, gevolgd door de bonusnummers. Eurojackpot-deelnemers kunnen voor de trekking zelf beslissen welke nummers en bonusnummers ze kiezen.

Resultaten kunnen worden bekeken via de Eurojackpot-website en -app.

Welke prijs kan ik vanuit België winnen bij de Eurojackpot?

De prijzentabel van Eurojackpot heeft twaalf prijsniveaus. Deze categorieën kunnen worden bekeken op de Eurojackpot-website. Categorie 1 betreft jackpots. Dit wordt correct gedaan met vijf nummers en twee bonusnummers. De jackpot is altijd minimaal € 10 miljoen. Als de jackpot niet valt, loopt hij op tot 120 miljoen euro. De kans om de jackpot te winnen is ongeveer 1 op 95.344.200. Hoe hoger de bonuslaag, hoe lager de bonus en hoe groter uw winkansen. De kans op prijscategorie 12 is 1 op 42. Hiervoor moeten deelnemers twee nummers en een bonusnummer matchen.

U kunt Eurojackpot op drie manieren spelen: online, in de winkel of via de app. De loterij kan online worden gespeeld via de Eurojackpot-website en de loterij is dan altijd en overal toegankelijk. Hetzelfde geldt voor samen spelen via de app. U kunt uw vingerafdruk of Face ID gebruiken om in te loggen op de app. Dit verbetert de veiligheid en verbetert ook het gebruiksgemak. De laatste mogelijkheid is om in de winkel te spelen. Eurojackpot-tickets worden verkocht bij een aantal verkooppunten, waaronder supermarkten, benzinestations, tabakswinkels en boekwinkels. In de meeste gevallen is er een verkooppunt in de buurt. Het exacte verkooppunt is te vinden op de website van Eurojackpot.

Goed doelen van de Eurojackpot

De meeste winsten die door Eurojackpot worden gegenereerd, worden gedoneerd aan sportfederaties en liefdadigheidsinstellingen. Eurojackpot speelt het als kansspel onder de overkoepelende Nederlandse loterij. De Nederlandse Loterij schenkt niet alleen opbrengsten aan verschillende goede doelen, maar ook aan NOCNSF en de Nederlandse overheid. In het verleden ging het grootste deel naar de Schatkist. Zo ontving het in 2020 € 105 miljoen van de Nederlandse Loterij.

Zijn er speciale trekking bij de Eurojackpot België?

De Eurojackpot zelf heeft geen speciale trekkingen. Prijstrekkingen zijn beperkt tot wekelijkse trekkingen. Ook andere loterijen die behoren tot de Nederlandse loterijen hebben speciale trekkingen. In dit geval kunnen nationale loterijen worden overwogen. In tegenstelling tot Eurojackpot heeft deze loterij een Koningsdagtrekking en een Oudejaarstrekking.

Schuiven naar boven