Amazon webwinkel Belgie

Amazon is een van de grootste webshops van de wereld. Amazon staat bekend om hun scherpe prijzen en groot assortiment. Amazon Belgie is inmiddels ook beschikbaar. Zo kun je vanuit Belgie ook producten online kopen in de webwinkel van Amazon Belgie.

View van de Belgische webshop Amazon

Wat is de Amazon webshop?

Amazon is een Amerikaans e-commercebedrijf gevestigd in Seattle, Washington onder de handelsnaam Amazon. Amazon.com is ’s werelds grootste online retailer; het is een Amerikaanse naamloze vennootschap die cloud computing-diensten en consumentenproducten verkoopt. Amazon is het populairste e-commerceplatform ter wereld; het kan overal worden gevonden waar iemand iets verkoopt.

Amazon werd in 1994 opgericht door Jeff Bezos; het is een van de eerste grote internetbedrijven die een grote verscheidenheid aan goederen verkoopt. Het motto is “Van A tot Z”, wat verwijst naar alles wat door het bedrijf wordt verkocht. Amazon verkoopt zijn waren via internet en in zijn hoofdkantoor in Seattle, Washington.

Amazon Studios is de film- en televisieproductiestudio van moederbedrijf Amazon. Naast hen heeft Amazon een videostreamingservice genaamd Prime Video, evenals de Amazon Appstore en Amazon Music.

Als gevolg van zijn populariteit hoeven mensen niet verder te kijken dan Amazon. Het bedrijf is het centrum van e-commerce in 2021 – en dat komt door de immense populariteit van de site. De webshop heeft het breedste assortiment aan producten op internet. Bovendien zijn de kosten van hun goederen betaalbaar, zelfs in vergelijking met andere retailers, zoals een plaatselijke winkel of supermarkt.

Wanneer u vanuit België bestelt en Amazon als uw verzendservice kiest, kunt u een vast tarief van 29 euro betalen. Dit dekt de verzendkosten, ongeacht hoeveel u bestelt. Als alternatief, als uw bestelling minder dan 29 euro is, betaalt u 3 euro 29 voor verzending. Hierna komt er een toeslag van 50 cent per kilo per levering. Verzend- en administratiekosten worden vermeld voordat u afrekent. Als je weet dat je iets moet bestellen, is het soms goedkoper om dat te doen zodat je meer dan 29 euro aan verzendkosten hebt in plaats van zo’n 4 tot 5 euro verzendkosten te betalen.

Het verzenden van boeken besteld vanuit België is een uitzondering op de regel. Dit gebeurt automatisch bij het kopen van goederen op Amazon.

Amazon levertijd en verzendkosten naar België

Normaal gesproken reageert de Amazon-klantenservice binnen ongeveer drie werkdagen op verzoeken uit België. Met andere woorden, een aanvraag uit België kan zowel op donderdag als op vrijdag worden vervuld. U kunt ervoor kiezen om uw bestelde producten standaard of expres te laten bezorgen. Door gebruik te maken van expreslevering heb je je bestelling binnen 1 tot 2 werkdagen klaar.

Gebruik de Amazon-website om voor artikelen te betalen.
Betalen op de Amazon-website vanuit België kan via verschillende methoden, waaronder creditcards en bitcoin.

American Express-, MasterCard- en Visa-kaarten worden allemaal even goed geaccepteerd door handelaren.
Amazon geeft cadeaubonnen uit als een handige betaalmethode. Deze kaarten kunnen worden gebruikt in Amazon-winkels.
Girokaarten geven toegang tot stadsdiensten.
Met een Poolse bankrekening kunt u P24-bankoverschrijving gebruiken.

Kan ik Amazon vertrouwen als een betrouwbare bron?

Vergelijk prijzen tussen landen op Amazon om geld te besparen. Voor de Belgische site is een app beschikbaar en op de Belgische site kan via de app Nederlands worden geschakeld. Amazon heeft een geweldige klantenservice en de prijzen zijn altijd nauwkeurig.

De lage prijzen van Amazon zijn te wijten aan het gebrek aan concurrentie.

Retailexpert Kitty Koelemeijer stelt dat het bedrijfsmodel van Amazon is bedoeld om de laagst mogelijke prijzen te bieden. Dit komt door het feit dat ze een groot assortiment bieden, aldus Koelemeijer. Bij het vergelijken van prijzen voor Amazon met andere webwinkels stelt Koelemeijer dat Amazon niet altijd de goedkoopste optie is.

Heeft België toegang tot Amazon?

Sinds 2002 bestelde de eerste Belgische klant bij Amazon. De site werd later dat jaar in het land gelanceerd; Nederlandstaligen vonden in 2008 een verkooppunt op Amazon.nl en in 2020 zal hetzelfde gelden voor Duitstaligen via Amazon.de. Daarnaast gebruiken Franse klanten al sinds 2003 de Engelstalige site amazon.fr. Sinds 2003 zijn de Nederlandse en Franse versie van Amazon.de online. In 2016 konden Belgische klanten de Franse versie van Amazon.fr gebruiken om contact opnemen met de website in hun eigen taal. En in 2020 werd Amazon.nl in het noorden gelanceerd als Nederlandse klantenserviceoptie. Amazon beweert dat miljoenen klanten uit België over de hele wereld op hun websites hebben gewinkeld. De eerste bestelling uit het land werd in juni 2002 geplaatst.

Hoe kan men in België artikelen kopen bij Amazon?

Op Amazon.fr koop je gemakkelijk producten uit België. Daarnaast kunt u de zoekmachine amazon.be gebruiken om producten in België te vinden. Zolang je alles via het Franse portaal bestelt, kun je alles eenvoudig bestellen bij Amazon.fr. In België zijn daarbij geen problemen gemeld.

Schuiven naar boven